Jay-Z за Доналд Тръмп: Това трябва да е някакъв майтап

Jay-Z ясно даде да се разбере, че не е сред най-големите фенове на президента Доналд Тръмп.

Говорейки за човек, който съвсем явно е подкрепил Хилари Клинтън по време на президентските избори в САЩ, не е изненадващо, че Jay-Z не се изрази никак положително по адрес на Доналд Тръмп.

Новият президент на Съединените щати продължава да разделя нацията както никой друг досега, а голяма част от звездите на шоубизнеса вече се обявиха против него. Сега това стори и един от най-успешните рапъри на планетата, макар и не по възможно най-директния начин. Но достатъчно категорично, за да го разберем всички.

Jay-Z говори в подкаст за собствената си стрийминг платформа TIDAL. Той бе попитан и относно някои политически и социални теми, като например – какво е да се грижиш за младо чернокожо семейство в Щатите през 2017 година.

Давайки своя отговор, нюйоркчанинът нямаше как да не засегне и темата с Тръмп.

„Вярвам, че всичко, което ти се случва в живота, е за твое добро. Не смята, че това щеше да се случва, ако не сме подготвени за него. Всъщност вече очаквам да видя, какво ще последва след всичко това. Обикновено, когато нещата изглеждат най-мрачни, тогава светлината си пробива път. Не се страхувам. Вярвам, че ние сме издръжливи. Особено ние – чернокожите. Цялата наша култура. Преживели сме много по-тежки времена, сравнено с този тип (Тръмп, бел. ред).“

Jay добави, че наблюдавайки президенството на Доналд Тръмп, всичко случващо се му прилича на някаква лоша шега.

„Този човек… гледам го и си мисля – „човече, това е някакъв майтап.“ С цялото ми… дори не мога да кажа с цялото ми уважение. С цялото ми неуважение.“

Новият президент на САЩ е силно критикуван, че е настроен дискриминационно спрямо определени сегменти от американското общество. Според Jay-Z, той не разбира някои фундаментални основи на свободата.

„Той явно не разбира, че ако дори един не е свободен, тогава няма как всички да са свободни. Всички ние сме свързани, по един или друг начин. Ако потискаш определени хора, тогава и всички останали са в опасност.“

Константин Симидчийски

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.