Eminem повдига темата за расизма и насилието в новата си песен (аудио)

По-малко от седмица ни дели до излизането на новия албум на Eminem Revival, който очакваме с огромно нетърпение, и който до момента дава заявка да бъде сред по-силните и успшени проекти на американския рапър през последните няколко години. Мнозина вероятно биха се запитали защо и какво е специалното в този проект. Отговорът е емоцията и страстта, с който Eminem реди своите рими, изказва своите послания и защитава своите позиции. За никой не е тайна, че новият албум на рапъра ще бъде силно политически ангажиран и наситен с агресивни послания към настоящия президент на Съединените американски щати Доналд Тръмп и издигналото го и подкрепяща Републиканска партия.

Това е втората появила се песен от бъдещия албум Revival, като и двете потвърждават категорично потвърждава това наше предположение, че Eminem работи върху компилация, която несъмнено ще докаже, че независимо колко години минава, независимо колко президенти се сменят и колко нови хип-хоп звезди изгряват, той продължава да е на върха във вселената на рапа.

Последният, до момента, сингъл от албума, който ще се появи на 15 декември 2017 г. е „Untouchable“

В песента виждаме, че рапърът отново включва на високи обороти и се посвещава на социално значими теми, които предизвикват множество дискусии и напрежение в Съединените американски щати,  включително полицейската бруталност и насилие в страната и движението „Black Lives Matter“.

В новия албум на Eminem акцентът на песните ще бъдат социалното напрежение, междурасовите отношения е САЩ, бедността, проблемите между отделни групи и политическите играчи.

„В цялата история афро-американците са били третирани като боклук и признавам, че е имало времена, когато е било неудобно да си бяло момче“ – рапира Eminem в песента си „Untouchable“.

В друг стих от песента рапърът допълва: „Ние просто искаме безопасна среда за нашите деца, не е нужно да си учен, за да видиш, че нашата насилствена природа е причината за бедността, с която се сблъскваме“.

Eminem също така директно споменава и рапира за смъртта на 25-годишния мъж Фреди Грей, който загина през 2015 г., докато беше в ареста на местната полиция, която е многократно обвинявана от различни организации, че е причинала нарочно смъртта на младия мъж.

Рапърът наскоро поде критична кампания срещу американския президент Доналд Тръмп заявявайки, че американският президент „не се интересува от никой друг в Америка, освен най-ключовите си поддръжници“. „Имаме президент, който не се интересува от всички в нашата страна; той не е президент на всички нас, той е президент на някои от нас. Той знае какво прави “ – допълва Eminem.

Екип iMusic.bg

Екип iMusic.bg

Живеем в ритъма на добрата музика. Носим се по течението на най-интересното от музикалния свят, за да ви представим есенцията от него. Слушалките са аксесоарите, които никога не ни омръзват. Вярваме, че песните са ключът към всички видове чувства. Ние сме iMusic.