2CELLOS плениха София и ни принудиха да се влюбим в тях

Хървато-словенското инструментално дуо 2CELLOS накара София да се влюби в него.

Концертът на хървато-словенското инструментално дуо 2CELLOS в София премина точно така, както и очаквахме – с прекрасни изпълнения на Лука Шулич и Степан Хаузер, които принудиха няколко хиляди души в столичната зала „Арена Армеец“ да се потопят в магията и обаянието на музиката.

2CELLOS е инструментално дуо, което предлага на публиката собствени класически аранжименти на известни произведения от света на музиката, киното и поп културата. В София Лука и Степан излязоха на сцената със своя собствен бенд, а барабанистът им Душан също обра овациите на публиката със сърцатото си поведение зад барабаните. Сред всички остана впечатлението, че всеки един музикант на сцената, а не само Лука и Степан, допринасяше категорично за цялостното вълшебно усещане, което се бе пренесло в залата.

2CELLOS стартираха сет-а си в София с няколко по-бавни изпълнения, които подгряха публиката за това, което щеше да се последва след това. През цялото време Лука и Степан демонстрираха и балканското си чувство за хумор, създавайки още по-силно усещане за близост между музиканти и публика. В един момент те за пореден път успяха да разсмеят феновете си, споделяйки, че „това е последната бавна песен за вечерта“. След което купонът трябваше да започне.

Thank You Sofia, you were incredible!🙂🇧🇬#sofia #bulgaria #concert #music #tour #2cellos

A post shared by HAUSER (@hausercello) on

Иначе в т.нар. „бавна“ сесия успяхме да чуем интерпретации от „Кръстникът“, „Титаник“, „Игра на тронове“, „Рейнмен“ и други. Публиката в София се показа като ценител и възнаграждаваше музикантите с бурни аплодисменти след всяко изпълнение. А понякога – и по време.

Междувременно Лука и Степан продължаваха с майтапите. „Радваме се, че сте тук. Дано да останете до края“. Или пък „Благодарим ви, че все още сте тук. За първи път ни се случва“. Двамата красиви мъже на сцената не пропуснаха да пофлиртуват и с българките в залата, като особено деен в това отношение бе Степан. Като цяло той бе по-бурният от двамата, докато Лука бе „по-обран“ в поведението си пред публика. 2CELLOS са поредното доказателство, че много често противоположностите създават отлична комбинация.

2CELLOS LIVE@SOFIA – THUNDERSTRUCK #2CELLOS #SOFIA #ACDC #hardrock #amazing #performance

A post shared by Georgi Georgiev (@joreto101) on

„Това е третият ни концерт в България, като всеки път става все по-добре. Българската публика е най-добрата в света“, погалиха патриотичното ни его Лука и Степан.

След като приключиха с по-бавните композиции, 2CELLOS сериозно успяха да вдигнат градусите в залата. Защото настана време за рокендрол.

AC/DC и The Rolling Stones „взривиха“ публиката в София, а залата започна да припява с музикантите култови парчета като „Highway To Hell“ и „(I Can’t Get No) Satisfaction“. Почетен бе и Краля на попа Майкъл Джаксън, за когото си спомнихме отново с интерпретация на „Smooth Criminal“. Междувременно светлинните ефекти продължаваха да правят атмосферата още по-наелектризираща, а зад музикантите бе разположен видео екран, излъчващ кадри, придружаващи всяко изпълнение.

#2cellos in #Sofia

A post shared by Rock The Night .EU (@rockthenight.eu) on

„Това не е класически концерт, няма нужда да седите през цялото време. Правете каквото си искате по време на нашето шоу, забавлявайте се“, призоваха ни Лука и Степан. И наистина – купонът в „Арена Армеец“ стартира в истинската си същност, когато хората започнаха да напускат седящите си места и да се отправят пред сцената – само на метри от музикантите. Изведнъж всичко заприлича на рок концерт, а хората пред сцената скачаха и танцуваха, коренно променяйки емоциите си от началото.

Това бе трети концерт на 2CELLOS в България. Надяваме се, че ще можем да ги видим и отново. А имайки предвид, колко хора бяха дошли, за да ги слушат, оставаме с приятното чувство, че в България все пак има вкус за добрата музика и качествените събития.

Константин Симидчийски

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.