„Щурците“ се събират за втори юбилеен концерт

Над 10 000 фена от няколко поколения отпразнуваха 50 години на сцената на групата на юбилейния им концерт в зала „Арена Армеец“.

„Щурците“ зарадваха феновете си на своя юбилеен концерт. И обещаха тази емоция да се повтори. Кирил Маричков обяви новината, че на 14 август на пристанището във Варна „Щурците“ и приятели ще се съберат отново, за да надминат спектакъла от „Арена Армеец“.
Кирил Маричков, Валди Тотев, Георги Марков, Иван Лечев и Славчо Николов, с виртуалното присъствие на Пеци Гюзелев и участието на гост музиканти от „БТР“, „Д2“, „Тангра“ и „Фондацията“, отбелязаха с култов концерт 50 годишнината на „Щурците“.

Повече от 3 часа легендите на българския рок забавляваха публиката в „Арена Армеец”. А хилядите фенове пяха заедно с тях незабравимите им хитове.

Преди началото на близо 3-часовото шоу на „Щурците“ на сцената техни хитове и свои популярни песни изпълниха групите „БТР“, „Д2“, „Тангра“ и „Фондацията“.

Точно в 20 часа концертът бе открит от група „БТР“ с една от емблематичните песни на „Щурците“ – „ХХ век“. След тях на сцената излязоха „Д2“, които изсвириха друга класика – „Ти и аз“. Те пожелаха на колегите си да празнуват сто годишен юбилей.

Кавър версия на песента „Среща“ изпълниха завърналите се през миналата година музиканти от група „Тангра“, последвана от вечния им хит – „Оловният войник“.

Сборният състав „Фондацията“ подари на екзалтираната публика композиции на групите, в които участват. Малко след девет часа на екрана в залата бяха излъчени снимки, разказващи историята на „Щурците“.

„Обречените да се връщат винаги при вас и след 50 години ви поздравяват. Благодарим ви, че сте тук! Заради вас сме оцелели толкова години” – с тези думи Кирил Маричков се обърна към феновете в залата в началото на грандиозното шоу на групата.

Най-трогателната изненада на вечерта бе виртуалното присъствие на Пеци Гюзелев, чиято китара звучеше на запис.

На екрана в залата пък се прожектираха кадри от концерти с негово участие. Това докара публиката до възторг. И над 10 000 фена осветиха залата с телефоните си по време на изпълнението на емблематичната песен „Клетва“.