Четири изключително редки демота на Nirvana вече достъпни за слушане (Аудио)

Вече можем да се докоснем до редки демота, които преди години Кърт Кобейн е предал на Джон Пърки.

1994 е най-тежката година за всички фенове на Nirvana, тъй като тогава фронтменът на гръндж боговете Кърт Кобейн извършва самоубийство. Това оставя бандата със само три студийни албума – Bleach, Nevermind и In Utero. От този момент до днес, заветът на Кобейн и Nirvana остава жив, а групата продължава да се ползва със статут на истинска легенда в рок и гръндж жанра.

Феновете на Nirvana вероятно с интерес ще погледнат материала, който музикантът от Такома Джон Пърки качи за безплатно слушане в платформата YouTube. Той твърди, че това са напълно автентични демо записи на Nirvana, които лично Кърт Кобейн му е предал в края на 80-те и през 90-те години на миналия век. Въпросните четири касетки съдържат повече от два часа музика.

В отделно видео Джон Пърки обяснява, че от години насам е пазил демо записи и бележки, предоставени му от Кобейн, в метални кутии. Като дори рядко е споменавал на приятели, че има толкова ценно притежание. Докато не решава, че и светът заслужава да чуе демо записите на Nirvana.

Относно първата демо касетка, Пърки казва, че е записана с Дейл Кроувър. Тя включва „Montage of Heck“.

Относно втората касетка, за нея Пърки казва, че му е дадена от Кобейн през 1988 година. Много от коментарите в YouTube са насочени към парчето „Mr. Moustache“, което може да бъде чуто около 4:30-а минута от записа.

Третата касетка може да ви звучи значително по-позната. Този запис съдържа материал, който в последствие ще стане част от дебютния албум на Nirvana от 1989 година – Bleach.

Четвъртата и последна касетка включва версия на „Pay to Play“, съпътствана от работата на барабаните на Чад Чанинг.

Е, определено записите са изключително ценни, за да чуем един още по-автентичен саунд от Nirvana. Дори и след толкова години.

Екип iMusic.bg

Екип iMusic.bg

Живеем в ритъма на добрата музика. Носим се по течението на най-интересното от музикалния свят, за да ви представим есенцията от него. Слушалките са аксесоарите, които никога не ни омръзват. Вярваме, че песните са ключът към всички видове чувства. Ние сме iMusic.