Тупак Шакур предрекъл смъртта си месеци преди стрелбата

Актьорът Тим Рот с любопитни признания относно хип-хоп легендата Тупак Шакур.

Тупак Шакур е считан и до днес за една от най-големите легенди на хип-хоп музиката за всички времена. 2Pac бе прострелян смъртоносно в Лас Вегас през месец септември 1996 година, но дори и 21 години след фаталната стрелба, той остава една от най-влиятелните фигури в историята на жанра. А и в тази на музиката изобщо.

Докато все още бе жив, Тупак записа и няколко роли като актьор. Една от тях е във филма Gridlock’d, където той си партнираше на големия екран с добре познатия Тим Рот.

Говорейки в интервю за списание Rolling Stone, Тим Рот сподели интересни детайли от съвместната си работа с Тупак. Рот изненадващо разкри, че първоначално той не е искал да си партнира с рапъра, като дори е опитал да блокира неговото ангажиране за ролята.

Мост между поколенията: Тийнейджъри реагират на Тупак (Видео)

„Първоначално не исках той да получи ролята. Това просто показва колко невеж съм бил. Аз бях онова бяло момче от Лондон, което нямаше представа кой е той . Въпреки факта, че по това време той вече бе двойно платитен артист, ако не се лъжа“, сподели Рот.

Първоначално друг актьор е трябвало да поеме ролята на Езекиел „Спун“ Уитмор. Когато обаче този вариант пропада, продуцентите отново се спират на Тупак Шакур. За лош късмет на Тим Рот, който все още не желае хип-хоп звездата във филма.

2Pac и Тим Рот в сцена от филма Gridlock’d.

„Тогава казах нещо от рода на – „по дяволите, не може ли просто да ми докарате истински актьор?“

„Нямах никаква идея, че преди да бъде музикант, Тупак е бил актьор. Че е ходил в онова известно училище в Балтимор. Не знаех нищо за това“, добавя Рот.

В последствие обаче Тим Рот остава впечатлен от актьорските заложби на Тупак. Рот дори споделя, че самият Тупак му е споделил, че се чувства обречен. И че смъртта е наистина, наистина близо.

„Мисля, че някъде там има куршум с моето име, човече“, казал той на Тим Рот.

Тупак Шакур бе прострелян фатално на 7 септември 1996 година в Лас Вегас, скоро след един от мачовете на неговия добър приятел Майк Тайсън. Шакур прекарва седем дни в болницата, но на 13 септември издъхва от раните си. Днес той е считан за един от най-влиятелните, талантливи и продуктивни хип-хоп изпълнители на всички времена.

Константин Симидчийски

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.