Този фънк кавър на „Enter Sandman“ е просто страхотен (ВИДЕО)

Музиката на Metallica звучи супер във фънк аранжимент.

„Enter Sandman“ е безспорно едно от най-знаковите парчета на траш метъл легендите Metallica. Едва ли има фен на тежката музика, който да не изтръпва, чувайки култовите китари още в самото начало на песента. Самите китари пък са допълнени по един великолепен начин от мрачния и стряскащ текст, написан от Джеймс Хетфийлд.

Оказва се, че музиката на Metallica звучи супер и във фънк аранжимент.

Това доказаха музикантите от чикагската банда North 41. Момчетата от групата се справиха блестящо с изпълнението на дръзката си идея, а видеото с техния пърформанс е гледано вече повече от един милион пъти в социалната мрежа Facebook.

Определено „Enter Sandman“ звучи по коренно различен начин в този си вид, като дори бихме казали, че е и леко танцувално. И много фънк!

Както посочихме, това е едно от най-известните и обичани парчета на Metallica. Песента е първи сингъл от албума Metallica на американската група от 1991 година. Музиката към нея е написана от Кърк Хамет, Джеймс Хетфийлд и Ларс Улрих. Джеймс Хетфийлд пише и текста, който се базира върху концепцията на детските кошмари.

Впоследствие сингълът достига до платинен статут и се продава в повече от 1 милион копия само на територията на Съединените щати.

Екип iMusic.bg

Екип iMusic.bg

Живеем в ритъма на добрата музика. Носим се по течението на най-интересното от музикалния свят, за да ви представим есенцията от него. Слушалките са аксесоарите, които никога не ни омръзват. Вярваме, че песните са ключът към всички видове чувства. Ние сме iMusic.