Съществува такова нещо като „музикална парализа“

А вие страдате ли от „музикална парализа“?

Ново изследване установи възрастта, на която спираме да търсим и откриваме нова музика. И новините са лоши за хората, които наближават 30-те.

Изследване, проведено от стрийминг платформата Deezer, установява, че съществува съвсем реален феномен, носещ името „музикална парализа“. Въпросният феномен е налице, когато музикалните фенове спрат да търсят активно нови неща, които да слушат.

Данните на проучването показват, че музикалната парализа стартира в момента, в който навършим възрастта от 30 години и 6 месеца. Или иначе казано – ако наближавате тази възраст, може би е време да започнете да се притеснявате.

Данните посочват, че хората са давали различни причини, поради които са преустановили изследването на нови музикални хоризонти. Сред тях влизат наличието на деца, по-малкото време за подобна активност или факта, че вече има твърде много нова музика, която да се изследва. А както добре знаем, стрийминг платформите дават все по-лесен достъп до всякакви неща.

Данните обаче посочват и друго, още по-лошо нещо. А именно – 60 процента от хората признават, че по-скоро биха слушали единствено артисти, които вече познават.

Възрастта от 30 години и 6 месеца е средният резултат, който е получен от изследването. Налични са данни, че има хора, които са престанали да търсят нова музика още на 23 или 24 години, докато други са успели да отстоят до 40-годишна възраст, преди просто да развеят бялото знаме.

Ние бихме казали, че разбираме напълно хората, които с времето започват все повече и повече да слушат единствено музикантите, които вече познават. И на които имат доверие. Особено с развитието на стрийминг услугите, става все по-лесно да имаш достъп до нова музика от целия свят. И следователно – става все по-лесно да се разочароваш от това, което си успял да чуеш. Така че е разбираемо просто да играеш „насигурно“. Все пак ние бихме препоръчали да не губите стремежа си да откривате нова музика. Никога не се знае откъде ще изкочи заекът и кое ще ви изненада приятно

Екип iMusic.bg

Екип iMusic.bg

Живеем в ритъма на добрата музика. Носим се по течението на най-интересното от музикалния свят, за да ви представим есенцията от него. Слушалките са аксесоарите, които никога не ни омръзват. Вярваме, че песните са ключът към всички видове чувства. Ние сме iMusic.