Пет прекрасни изпълнения на 2CELLOS преди концерта им в София

На 4 декември ще имаме щастието да чуем 2CELLOS на живо в София.

Един от най-успешните инструментални дуети на планетата 2CELLOS ще изнесе грандиозен концерт пред българска публика. На 4 декември хървато-словенското дуо ще гастролира в столичната зала „Арена Армеец“, а вие все още можете да си закупите билети за шоуто.

2CELLOS е дует, съставен от Лука Шулич и Степан Хаузер. От 2011 година насам дуото има подписан договор със Sony Masterworks, изнасяйки великолепни концерти по цялото земно кълбо. Сред основния репертоар на 2CELLOS е уникалната инструментална интерпретация на популярни поп и рок песни, както и на класическа и филмова музика. Именно така през 2011 година Лука и Степан добиват световна популярност с интерпретацията си на „Smooth Criminal“ на Майкъл Джексън. Видеото им става истинска сензация в платформата YouTube.

Концертът на 2CELLOS в София ще бъде разделен на две части. В първата част те ще бъдат на сцената със струнен оркестър, а музиката им ще ни отведе сред кино и ТВ класики като „Властелинът на пръстените“, „Гладиатор“, „Игра на тронове“, „Кръстникът“, „Титаник“ и други.

Във втората част 2CELLOS ще приветстват на сцената популярен барабанист, което със сигурност ще повдигне градусите в залата. Ще чуем интерпретация на парчета на AC/DC, Майкъл Джексън и много други класици на световната музика.

Ето и пет спиращи дъха изпълнения на 2CELLOS. Някои от тях ще чуем и на живо в „Арена Армеец“ на 4 декември.

1. „Игра на тронове“

Няма какво да се лъжем – шоуто на HBO „Игра на тронове“ е безспорно най-популярното и гледано ТВ шоу на планетата. Базиран на фентъзи романите на Джордж Р.Р. Мартин, „Игра на тронове“ не само привлече, но и задържа вниманието ни години наред. Насладете се на страхотната интерпретация на 2CELLOS на основната мелодия на сериала.

2. „Thunderstruck“ на AC/DC

Кой е казал, че рок-ът не може да бъде съвместим с класически инструменти? Лука и Степан ясно ни показват, че талантливият музкант може да интерпретира абсолютно всичко със своя инструмент, без значение какъв е той. Това видео е гледано почти 100 милиона пъти в YouTube.

3. „They Don’t Care About Us“ на Майкъл Джексън

Една от най-важните песни в каталога на Майкъл Джексън оживява под инструментите на Лука и Степан. А те се уверяват, че паметта на Краля на попа е почетена по възможно най-добрия начин. Без компромиси.

4. „Shape Of My Heart“ на Стинг

Прекрасното парче на Стинг от кино класиката „Леон“. Нежно, чувствено и завладяващо. 2CELLOS знаят как да ни предразположат да се отпуснем и просто да се наслаждаваме на музиката.

5. „Кръстникът“

Да интерпретираш великата мелодия на Енио Мориконе от класиката „Кръстникът“ е амбициозна задача, но 2CELLOS са достатъчно уверени в себе си, за да го сторят. И, да – справят се наистина, наистина добре.

Tags:
Константин Симидчийски

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.