Отново мир и любов между Jay-Z и Кание Уест

Хип-хоп титаните Jay-Z и Кание Уест най-сетне изгладиха отношенията си.

По всичко изглежда, че разногласията между хип-хоп великаните Jay-Z и Кание Уест остават в миналото. След като двамата издадоха съвместен албум преди години и бяха в прекрасни отношения, изведнъж приятелството им внезапно се срина.

Jay-Z обаче е този, който окончателно зарови томахавката по време на концерт в Чикаго – родният град на Кание. Там Hova му изпрати „мир и любов“, поздравявайки го пред публиката.

По време на шоуто си във Ветровития град, Jay-Z пусна за кратко част от „Can’t Tell Me Nothing“ – едно от най-популярните парчета на Кание Уест. След като тракът спря, Jay-Z заяви пред микрофона си: „Поздрави за Кание Уест. Мир и любов“.

В последствие ветеранът от Бруклин добави: „Това бе за вас, Чикаго“, поздравявайки и други популярни рожби на Ветровития град, сред които и Chance The Rapper.

Вижте кадри от въпросния момент:

През миналия месец Jay-Z даде обширно интервю за New York Times и потвърди, че той и Yeezy отново си говорят.

Приятелството между двамата внезапно рухна, след като Кание изведнъж започна да критикува Jay-Z по време на своите концерти. Той твърдеше, че нюйоркският рапър не му се е обадил и не го е подкрепил, след като съпругата му Ким Кардашиян стана жертва на въоръжен грабеж в Париж. Параноята на Уест стигна до такива измерения, че той започна дори за възможността Jay-Z да поръча посегателство над живота му.

Тогава самият Jay-Z призна, че се чувства объркан от поведението на Кание, но и най-любезно го предупреди да не споменава семейството му в тирадите към него.

Пред Дийн Бакет от New York Times Jay-Z призна, че отново е в добри отношения с ексцентричния Уест.

„Обичам Кание. Наистина го обичам“, заяви тогава Hova, добавяйки: „Отношенията ни с него са сложни. Кание стана част от бизнеса в моя лейбъл. Винаги съм бил като негов по-голям брат. И двамата сме в развлекателния бизнес и уважаваме изкуството си. И двамата искаме да бъдем най-великите в света. Разбираш ли ме? Но има и много други фактори, които се намесват. Но винаги ще бъдем добре – аз и той“.

През 2011 година Jay-Z и Кание Уест обединиха усилията си, издавайки първия си и единствен до момента съвместен албум Watch the Throne.

Първоначално албумът им бе замислен като EP от само 5 парчета, но в крайна сметка двамата натрупаха достатъчно материал, за да го превърнат в дългосвирещ албум. Водещият сингъл от него „Niggas In Paris“ дори стана част от класацията Billboard Hot 100. Албумът дебютира на първо място в чарта Billboard 200 и продаде почти 450 000 копия в своята първа седмица.

Екип iMusic.bg

Екип iMusic.bg

Живеем в ритъма на добрата музика. Носим се по течението на най-интересното от музикалния свят, за да ви представим есенцията от него. Слушалките са аксесоарите, които никога не ни омръзват. Вярваме, че песните са ключът към всички видове чувства. Ние сме iMusic.