Легендарният DJ Premier се завърна в колаборация с A$AP Ferg

Великият DJ Premier отново напомни за себе си, обединявайки сили с A$AP Ferg.

Един от най-великите и уважавани хип-хоп продуценти на всички времена DJ Premier отново напомни за себе си. Едната половина от епичното дуо Gang Starr се колаборира с един от по-съвременните артисти – A$AP Ferg, а съвместните им усилия родиха парчето „Our Streets“.

В епохата на мъмбъл рап-а, „Our Streets“, чисто като звучене, ни връща към едно далеч по-класическо звучене от историята на хип-хоп-а. А и няма как да е другояче, когато зад трака стои DJ Premier. Комплименти заслужава и A$AP Ferg, който не също разочарова и съумя да достигне високо поставената летва в случая.

Имайки предвид, че самото парче до голяма степен е посветено на Ню Йорк – домът на голяма част от легендите на хип-хоп музиката, няма как и самото видео да не бъде заснето там. В повечето кадри виждаме Ferg и Premier, а танцуващ брейкър ни припомня за един от елементите – ново намигване към корените на хип-хоп културата, които сякаш са позабравени от днешните изпълнители.

За „Our Streets“ DJ Premier е семплирал две парчета на соул квартета от 70-те години на миналия век The Continental IV. Става дума за композициите „Nite Moods“ и „(You’re Living In A) Dream World“.

Във въпросния трак A$AP Ferg отдава почит и на другата половина от Gang Starr – Guru, който преди няколко години почина от раково заболяване.

„It’s me, the F-E-R to the fuckin’ G
My bars is Gang Starr, nobody can fuck with me
Rest in peace Guru, nobody can fuck with he
You rappers is coocoo, better wake up out your fuckin’ dream“

DJ Premier е един от най-успешните хип-хоп продуценти на всички времена. И като цяло, една от най-уважаваните фигури в историята на тази музика. Представител на автентичния саунд на Ню Йорк, Premier стои зад бийтовете на Gang Starr – един от най-великите рап дуети на всички времена. Работил е с повечето най-големи имена в сферата на хип-хоп музиката, сред които Big L, Big Daddy Kane, Nas, Common, The Notorious B.I.G., Rakim, Jay-Z, Kanye West, Snoop Dogg и много, много други.

Константин Симидчийски

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.