Кание Уест е голямото вдъхновение на Илън Мъск

Хип-хоп звездата Кание Уест е голямото вдъхновение на Илън Мъск?

Предприемачът Илън Мъск е сред най-иновативните хора на нашето време. Докато в настоящия момент Мъск говори на теми като колонизирането на Марс, той сподели повече и за своите собствени вдъхновения.

Човек би казал, че Илън Мъск би бил вдъхновен от някои от най-големите учени в историята на човечеството. Той самият обаче даде съвсем различен отговор, посочвайки името на хип-хоп звездата Кание Уест.

Мъск взе участие в Q&A сесия на предаването TicToc на Bloomberg. Предприемачът бе попитан кой е най-голямото му вдъхновение, при което основателят на Tesla и SpaceX отговори „Кание Уест, очевидно“.

Първоначално думите на Илън Мъск предизвикаха присмех сред присъстващите в студиото, които явно решиха, че той се шегува. Предприемачът обаче изглеждаше напълно сериозен, като поне това личеше от изражението му.

Това обаче не е първи път, когато Мъск издава своя респект към Кание Уест. Той веднъж направи това и при отзив за класацията „100-те най-влиятелни хора“ на списание TIME, когато коментира включването на Yeezy по следния начин:

„Кание Уест би бил първият човек, който би ви казал, че принадлежи към този списък. Този пич не вярва във фалшивата скромност. И не би трябвало. Вярата на Кание в самия него и неговата упоритост – той изпълни първия си сингъл със зашита челюст – му помогнаха да бъде там, където е в момента. Той се бори за своето място в този културен пантеон и го прави с цел.“

„В своя дебютен албум, преди вече десет години, Кание заяви нещо, което изглеждаше като социална критика и призив (с бийт): „Ние раперите сме идоли: ние рапираме, не мислим“. Но Кание мисли. Постоянно. За всичко. И той иска всички останали да правят същото: да бъдат ангажирани, да задават въпроси, да разширяват границите. Сега, когато вече е мастодонт на поп културата, той има нужната платформа, за да постигне това. Той не се страхува да бъде съден или да му се присмиват. Кание отдавна играе играта, а ние едва започваме да виждаме защо“.

По всичко изглежда, че предприемачът е бил напълно сериозен в отговора си в ефира на TicToc. А това е наистина, наистина сериозен комплимент за Кание Уест.

Екип iMusic.bg

Екип iMusic.bg

Живеем в ритъма на добрата музика. Носим се по течението на най-интересното от музикалния свят, за да ви представим есенцията от него. Слушалките са аксесоарите, които никога не ни омръзват. Вярваме, че песните са ключът към всички видове чувства. Ние сме iMusic.