Вече можем да чуем последната песен на Леми Килмистър

Пуснаха за слушане „We Are The Ones“ – последната песен с участието на покойния Леми Килмистър.

Pacific Records разпространиха парче, което наистина ще привлече вниманието на всички метъл фенове по света. По простата причина, че това е последната песен с участието на Леми Килмистър – легендарният фронтмен на Motorhead, който почина броени след Коледа през 2015 година.

Става дума за парчето „We Are The Ones“, което Леми Килмистър записва с китариста Крис Деклерк. И в този трак Леми не изневерява на добре познатото си звучене, давайки на песента уникалния си вокал, чрез който той нямаше как да бъде объркан приживе.

Относно колаборацията си с Леми, Крис Деклерк заявява пред списание Rolling Stone: „С Леми ме свързват ценни и споделени моменти – като композитор, музикант и приятел. Помагайки ми в това, което правя, Леми доказа, че е най-щедрият, скромен и честен човек на света. Всеки ден благодаря за този подарък. Той завинаги ще е в сърцето ми“.

Леми Килмистър почина от рак на 70-годишна възраст на 28 декември 2015 година в Лос Анджелис, Калифорния. Той завинаги ще бъде запомнен като един от най-култовите, отличаващи се и обичани вокалисти в историята на метъл музиката.

През 1975 година Килмистър основава супер успешната банда Motorhead, с която 40 години ще радва феновете на метъл музиката по цялото земно кълбо. И до самата си смърт. Последният концерт на Леми и Motorhead се проведе в Берлин на 11 декември 2015 година – в същия месец на неговата кончина. Тогава Килмистър видимо не се чувстваше добре на сцената, като той бе принуден да прекрати концерта на групата и да се прибере зад сцената.

На 18 януари 2017 година легендарният британец бе приет в Залата на славата на световния хеви метъл, а по време на церемонията той бе наречен един от създателите на жанра траш метъл. През 2010 година на бял свят се появи и документален филм за музиканта – Lemmy, а в него можем да открием интервюта с фигури като Ози Озбърн, Слаш, Дейв Грол, Джеймс Хетфийлд, Алис Купър и много други големи имена на рок и метъл музиката.

Константин Симидчийски

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.