Вижте видео на песента, която ще ни представи на Евровизия

Представиха видеото към „Beautiful Mess“ на Кристиан Костов – песента, която ще ни представи на Евровизия

Вече знаем, че песента, с която Кристиан Костов ще представи страната ни на тазгодишната Евровизия в Киев, носи името „Beautiful Mess“. Снощи ексклузивно беше представено и видеото към нея, първо по националната телевизия, а след това и онлайн, както и в музикалните телевизионни канали.

Видеото е дело на Люси Иларионов, а оператор е Андрей Андреев. Това не е първият път, в който Кристиан работи с тях, след като за пръв път се срещат на снимачната площадка, снимайки проекта „Вдигам Level“. Сценарият пък е на фотографа Милен Данков, с когото младият музикален талант работи по дебютното си видео „Не си за мен“.

В центъра на концепцията за видеото е любовта като оцеляване, като поемане на въздух и като сила. Заради нея несигурността и хаосът, в които живеем, стават красиви. В нея е скрита и надеждата за бъдещето. На сцената в Киев „красивата бъркотия“ ще се трансформира в хармония чрез мултимедия, звук и светлина.

Снимките на “Beautiful Mess” продължават над 20 часа, а освен изпълнителя, в него участват 35 момичета и момчета, един от най-красивите фриезийски коне в България и автентичен кукер – силен български символ на битката между доброто и злото. Това е само началото на една продължителна подготовка за полуфинала и финала на Евровизия. Днес, ден след премиерата на видеото, Крис и екипът му заминават на турне в няколко държави, за да представят песента на специални промо концерти с други участници в тазгодишното издание на конкурса.

Първата спирка от турнето е в Лондон на 2 април, следвана от Тел Авив на 4 април. Кристиан ще посети Лондон отново на 7 април, за да се включи като специален гост в големия концерт на „Фондацията“ и „Щурците“ в зала Clapham Grand пред 2000 души от българската общност в британската столица. Следващите градове от промо обиколката са Амстердам (8 април) и Мадрид (15 април).

България ще участва във втория полуфинал на Евровизия на 11 май, както и в големия финал на 13 май в украинската столица Киев. За „Beautiful Mess” може да се гласува само от чужбина, съгласно инструкциите, които вече са публикувани на официалния български сайт на Евровизия: http://eurovision.bg/glasuvane/

Екип iMusic.bg

Екип iMusic.bg

Живеем в ритъма на добрата музика. Носим се по течението на най-интересното от музикалния свят, за да ви представим есенцията от него. Слушалките са аксесоарите, които никога не ни омръзват. Вярваме, че песните са ключът към всички видове чувства. Ние сме iMusic.